- Hello. What is your name and how old are you? Where are you from? + My Name is ZeDe and im 20 years old and i come from the beautiful Switzerland
-How long have you been involved in beatboxing?
+ 8 years now.
- When did you become interested in beatboxing?
+ I was intrested to do noices with my mouth since i was 5-6 years old. i tried to imitate some noices and voices from cartoons. With 12 years i started to make beats with my mouth
- Who yours beatbox idol?
+ Me, myself and I. because everything what i learned from beatbox i learned by myself =) but in the beginning i had some influence from beatboxers like Killa Kela and Kenny Muhammad
- How has beatboxing developed as an art in the Switzerland?
+ every year its getting bigger and bigger and the beatboxers getting better and better =)
- What can you advise to beatbox beginners?
+ Don't stop beatboxing when you think you can't do more now... Cuz the most of the beatboxers stops after 3 months beatboxing... try to create your own sounds and rhythms.
- Tell us about world beatbox championship. It was difficult?
+ For me it was the hardest battle i ever had for shure! expecially in the Semi finals! But it was nice to hear all kind of different beatbox-styles at one place! it was a great expirience for me.
- Do you want open your own beatbox school?
+ Nah. I'm not a good beatbox-teacher! when people asking me how i do a sound, i can't explain it! Other beatboxers can do that... i cant =)
- Tell us about your favorit music, videos, books. May be you have any hobbies.
+ I like all kind of music. When i like it, then i don't matter what kind of musicstyle it is. But I grew up with Hip Hop and i still love it! Hip Hop is a part of my life since i was 10 years old!
I'm not just a beatboxer, i'm a producer too. Creating sounds with my mouth or on the computer is the same for me! I have a crew behing me called Dopehawks and i recording and doing beats for this guys. I also try to get international with producing.
Русский перевод
- Привет, как тебя зовут, сколько тебе лет и откуда ты?
+ Меня зовут Зиди, я из красивой страны Швейцарии и мне 20 лет.
- Как долго ты увлекаешься битбоксом?
+ 8 лет
- А когда ты заинтересовался битбоксом?
+ Когда мне было примерно 5-6 лет, мне нравилось делать различные звуки с помощью моего рта, я пытался имитировать голоса и звуки из мультиков, и с 12 лет начал делать различные биты.
- Кто твой кумир в битбоксе?
+ Я, я и еще раз я. Потому что всему, чему я научился в битбоксе, я научился самостоятельно =) Хотя в начале на меня оказали влияние такие битбоксеры, как Килла Кела и Кенни Мухамед.
- А как развивается битбокс в Швейцарии?
+ С каждым годом он развивается все больше и больше, а битбоксеры становятся все лучше и лучше=)
- Что ты можешь посоветовать начинающим битбоксерам?
+ Не бросайте битбокс, когда вы считаете, что не сможете сделать больше... большинство битбоксеров останавливаются после 3 месяцев... пытайтесь придумать свои звуки и ритмы.
- Расскажи нам о мировом чемпионате. Был ли он сложным для тебя?
+ Для меня это был самый трудный баттл, который у меня когда-либо был! Особенно трудными были полуфиналы! Но это было очень приятно услышать различные стили битбокса в одном месте! И к тому же я получил огромный опыт.
- Не хочешь ли ты открыть собственную битбокс школу?
+ Не. Я не очень хороший битбокс-учитель! Когда люди спрашивают, как я делаю тот или иной звук, я не могу объяснить это! Другие битбоксеры могут…а я нет=)
- Расскажи нам о твоей любимой музыке, фильмах, книгах. Возможно, у тебя есть еще увлечения.
+ Мне любая музыка нравится. А когда она мне нравится, то не имеет значения, какого она стиля. Хотя я вырос на хип-хопе, и все еще люблю его! Хип-хоп – это часть моей жизни с 10 лет!
И я не только битбоксер, я и продюсер тоже. Создание звуков при помощи рта или при помощи компьютера для меня одно и то же! У меня есть команда, которая называется Dopehawks, и я занимаюсь записью и создание битов для этих ребят. И сейчас хочу добиться международного статуса в данном деле.
Замутили Innervoice и Langress